Coș  (0)

Alergare

Încălțăminte sport pentru alergare pe asfalt și pe teren

Alergare

Ocazie
Nou

Pantofi pentru alergare – care este modelul potrivit?

Începi aventura cu alergarea și nu știi care încălțăminte va fi cea mai confortabilă și te va proteja de accidentări? Optează pentru pantofi de alergare profesioniști – practicarea acestei discipline în adidași sau teniși pe care îi porți în fiecare zi este o cale dreaptă către leziuni, dureri la nivelul articulațiilor sau la nivelul coloanei vertebrale. Modelul potrivit de încălțăminte se alege în funcție de tipul piciorului. Dacă acesta se mișcă spre interior în timpul mersului, ai nevoie de încălțăminte de alergare pentru pronație, adică cu sprijin în partea interioară a tălpii pentru a asigura stabilitate și amortizare. La rândul său, dacă piciorul se înclină spre exterior, vei avea nevoie de pantofi pentru supinație. Adică, încălțăminte cu partea superioară stabilă și talpă care atenuează perfect șocurile. Pantofii pentru alergare de damă și pentru bărbați disponibili pe epantofi nu sunt doar o garanție de confort și siguranță, ci și o selecție largă de modele și culori care îți vor face antrenamentul și mai plăcut.

Alege pantofii în funcție de suprafața de alergare

Tipul de picior nu este singurul factor pe care trebuie să-l ai în vedere atunci când alegi pantofi pentru alergare. Următorul element important este suprafața de alergare. Pantofii de alergare pe asfalt sunt proiectați pentru suprafețe dure, urbane – de exemplu, pavate sau pietruite. Alergarea cu încălțăminte necorespunzătoare pe acest tip de teren este o povară mare pentru articulații. Amortizarea este cheia în acest caz, asigurată de talpa moale și fermă din spumă. Și dacă preferi să alergi la munte sau în păduri, ar trebui să îți completezi ținuta sport cu pantofi de alergare pe teren – altfel cunoscuți sub numele de trail running. Suprafețele moi și naturale sunt dificile, deoarece sunt destul de noroioase. Prin urmare, încălțămintea folosită pe acestea ar trebui să ofere o aderență bună. O vei recunoaște după canelurile caracteristice, agresive de pe talpă. Pe epantofi găsești pantofi pentru alergare de la Nike, adidas, Asics și alte mărci renumite.

pantofi pentru alergare

Întrebări frecvente

Pantofi de alergare pentru bărbaţi – cum să alegi mărimea lor?

Alegerea corectă a încălțămintei, în special a celei destinate alergării, reprezintă o prioritate. Mărimea corectă îţi va permite nu numai să creşti eficienţa fiecărui pas făcut, ci va contribui semnificativ şi la evitarea rănirii. Deci, cum potrivim mărimea pantofilor de alergare pentru bărbaţi? O modalitate fiabilă va fi utilizarea sistemului propriu epantofi – esize.me. Scannerul va măsura lungimea, lăţimea şi arcul piciorului şi va filtra sortimentul din magazin prin prisma rezultatului obţinut la măsurătoare. Unde poţi găsi un scanner esize.me? În magazinele fizice epantofi.ro şi în aplicaţia mobilă a magazinului nostru.

Pantofi de alergare pentru bărbaţi – care sunt cele mai populare mărci?

Când vine vorba de încălţăminte sportivă specializată, merită să alegi mărci care au o reputaţie deja confirmată şi o calitate a fabricaţiei dovedită. Între liderii producătorilor de încălţăminte de alergare putem include cu siguranţă brandurile Asics și New Balance, dar şi giganţi sportivi precum Nike, adidas și Reebok. Cum să alegi între aceştia? Fiecare dintre aceste mărci are sisteme proprii, dezvoltate pentru a susţine picioarele în timpul joggingului. Cel mai bun mod este de a proba modelele selectate şi de a le alege pe cele în care picioarele se simt cel mai confortabil. Există o mare probabilitate ca tocmai acest model de pantofi să îţi permită să obţii cele mai bune rezultate în timpul antrenamentelor de alergare.

Pantofi de alergare – transport gratuit şi returnare

Știm că probarea pantofilor sport și alegerea modelului cel mai potrivit pentru picioare este o condiţie absolut necesară pentru cumpărături satisfăcătoare. De aceea îţi oferim atât transport gratuit (care include mai multe metode convenabile de livrare), cât şi returnare gratuită. Datorită acestui fapt, poţi selecta între pantofii de alergare atât pentru femei cât şi pentru bărbaţi şi să îi alegi pe cei care − după respingerea modelelor concurente − îţi sunt cei mai confortabili. Deci ... pe locuri, fiţi gata, start!

În sus
«
»